Forrás: bankmonitor.hu


Hol igényelhető július 1-től a Babaváró hitel, és hogyan igényelhetem?

szerző: Fülöp Norbert
2019-06-06

Már tudható, hogy mely bankok indulnak el július 1-jével a Babaváró hitellel. Megmutatjuk, hogyan adhatod be az igénylésed, illetve mennyi idő alatt kell a bankoknak elbírálniuk azt.


A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a babaváró hitel kalkulátorunk.


A bankok, amelyeknél elérhető a Babaváró hitel

 • Takarék Csoport
 • Erste Bank
 • Raiffeisen Bank
 • CIB Bank
 • Budapest Bank
 • OTP
 • K&H
 • MKB
 • Sberbank
 • UniCredit Bank
 • Gránit Bank

Hogyan adhatod be a Babaváró hitel igényedet?

A támogatásra kérelmet csak hitelintézetnél lehet benyújtani közvetlenül, vagy egy megbízott hitelközvetítőn keresztül. Ez utóbbi annyiban lehet szerencsés, hogy a bankoknak lehetőségük van egyéni szempontok alapján elvégezni a hitelbírálatot, így előfordulhat, hogy az életkorod vagy a jövedelmed alapján az egyiknél hitelképes vagy, míg a másiknál kikosaraznak, vagy az egyiknél nagyobb, míg a másiknál kisebb hitelösszeget kaphatsz meg. Egy hitelszakértő ugyanakkor ismeri az egyes pénzintézetek elvárásait, ezért megkeresi a számodra elérhető optimális ajánlatot.

Mennyi idő alatt bírálják el igénylésed a bankok?

Közös mindenütt, hogy a bankoknak 10 napjuk van elbírálni a hiánytalanul átvett kérelmeket.

3 hasznos kérdés a babaváró hitelről

1. A Babaváró hitel és a gyermekek után járó jelzáloghitel-elengedés együtt is igénybe vehető? A választ ITT olvashatod. 

2. Milyen hitelvizsgálatra számíthatsz a Babaváró hitel esetében? A választ ITT olvashatod.

3. Honnan tudhatom, hogy jogosult vagyok-e a Babaváró hitelre? Ezzel a kalkulátorral ellenőrizheted a jogosultságodat. 

Mit tehetsz július 1-ig?

Érdemes előre felkészülnöd!

1. Az első lépése az, hogy ellenőrzöd, jogosult vagy-e a Babaváró hitelre, vagyis megfelelsz-e a jogszabályi feltételeknek.
2. Ha igen, akkor a következő lépés az, hogy megtudd, mekkora hitelösszeget kaphatsz meg a jövedelmed alapján. Mert bár a Babaváró támogatás elméleti maximuma 10 millió Ft, hogy mennyit hiteleznek a bankok egy adott személynek, az végső soron az igazolható jövedelem nagyságától függ.
3. Jó hír, hogy mindkét kérdésre választ kaphatsz a cikk alján található Babaváró Hitel Kalkulátorral. 

Ha jogosult vagy, és belőtted azt is, hogy mekkora hitelre vagy jó a jövedelmed alapján, akkor érdemes türelmesnek lenned és kivárni, mert a bankok még javában dolgoznak saját Babaváró hitelük feltételein. A Bankmonitor arra számít, hogy a verseny miatt a pénzintézetek igyekeznek egyedi ajánlatokkal előrukkolni, így a feltételek nem lesznek azonosak.

A Bankmonitor szakértői a banki hirdetményeket feldolgozva össze tudják hasonlítani majd az egyes hitelajánlatokat, így a hozzájuk forduló ügyfeleknek a legjobb terméket ajánlhatják, miközben az adminisztráció terheit is leveszik a vállukról.

BABAVÁRÓ HITEL KALKULÁTOR

step-1
Házasok vagytok a pároddal?
Van gyermeketek? Közös és nem közös is számít.